4 procent Belgen dient geen belastingaangifte in

©BELGA

Bijna 259.000, of 4 procent, van de ruim 6,1 miljoen belastingplichtigen in ons land dienen geen belastingaangifte in. Dat blijkt uit cijfers die senator Yoeri Vastersavendts (Open VLD) heeft opgevraagd bij minister van Financiën Koen Geens (CD&V).

Bijna 259.000, of 4 procent, van de ruim 6,1 miljoen belastingplichtigen in ons land dienen geen belastingaangifte in. Dat blijkt uit cijfers die senator Yoeri Vastersavendts (Open VLD) heeft opgevraagd bij minister van Financiën Koen Geens (CD&V). De cijfers slaan op het aanslagjaar 2011.

In de voorgaande aanslagjaren 2010 en 2009 ging het telkens om 5 procent van de belastingplichtigen. Er is dus een daling.

Bovendien worden de wanbetalers strenger opgevolgd. Tegelijk neemt het aantal laattijdige aangiften toe van 3 procent in 2009 naar 4 procent in 2011. Samen met het verzenden van herinneringsbrieven kan dat de daling van het aantal fiscale wanbetalers verklaren, zegt Geens in zijn antwoord. 

De cijfers variëren sterk tussen de gewesten. Brussel spant de kroon: bijna een op de tien Brusselaars diende in 2011 geen belastingaangifte in. Voorts heerst vooral aan Waalse kant een gebrek aan discipline. In Wallonië dient 5 procent geen belastingaangifte in, in Vlaanderen amper 3 procent. Vooral de inwoners van Luik en Charleroi zijn wanbetalers. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud