5% minder faillissementen in eerste halfjaar

©Dieter Telemans

In de eerste zes maanden van dit jaar waren er 5.878 faillissementen in ons land. Dat zijn er 5 procent minder dan in het eerste halfjaar van 2013, maar wel op die periode na het hoogste aantal.

Dat blijkt uit cijfers van handelsinformatiekantoor Graydon waarover de Vlaamse en Waalse ondernemersorganisaties Unizo en UCM dinsdag elk communiceren.

In juni zelf gingen 951 bedrijven op de fles in ons land. Het betreft een kleine daling met 92 faillissementen ten opzichte van juni 2013.

Luidens Unizo is de daling vooral te danken aan de sterke daling in Brussel. 'In Vlaanderen was de daling veel minder', zegt topman Karel Van Eetvelt in een persbericht. Hij is voorzichtig optimistisch. 'De daling is een opsteker, maar het is nog te vroeg om opgelucht adem te halen.'

UCM kan dan weer enkel de alarmklok luiden. Voor Wallonië lag het aantal faillissementen in het eerste halfjaar met 1.843 nog 136 faillissementen hoger dan recordjaar 2013.

De Vlaamse ondernemersorganisatie benadrukt dat er nog vele faillissementen kunnen volgen. Bij een op de zes bedrijven is er een risico op faillissement.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud