Rechterhand Vandeput nu lobbyist F-35's

Steven Vandeput stuurde eind vorig jaar zijn rechterhand de laan uit. ©BELGA

Minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) heeft zijn adjunct-kabinetschef Simon Put eind vorig jaar de laan uitgestuurd, wegens ongeoorloofde contacten met Lockheed Martin.

Op vraag van minister Vandeput kwam er een onderzoek naar het telefoon- en mailverkeer van Put. Daaruit bleek dat er wel degelijk contact was tussen hem en de Amerikaanse vliegtuigbouwer Lockheed Martin. Er circuleert ook een foto waarop 'Simon Put of the Belgian government’ bij Lockheed Martin poseert voor een F-35. Dat meldde Het Laatste Nieuws en is ons bevestigd.

Put werkt momenteel voor een consultant die lobbywerk voor Lockheed Martin verricht. Toch is er volgens Vandeput nooit gevoelige informatie uitgewisseld. 

‘Simon Put is weggestuurd van het kabinet, nadat was gebleken dat hij gesprekken met Lockheed Martin voerde. Die contacten handelden over zijn nieuwe job en nooit over het vervangingsdossier. Er staan sterke schotten tussen ons kabinet en het team dat bezig is met de vervanging van de F-16’s. Er is over dit dossier geen gevoelige informatie op het kabinet beschikbaar’, aldus de woordvoerder van Vandeput.

Al bij de aanstelling van Put rezen vraagtekens bij de veiligheidsmachtiging die hij had gekregen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n