'Aanval op index is oorlogsverklaring'

(Foto: Photonews)

De Algemene Centrale, de grootste arbeiderscentrale binnen het ABVV, beschouwt elke aanval op de index als een 'oorlogsverklaring' en zal er bijgevolg ook op die manier op antwoorden. Dat heeft de top van de arbeiderscentrale gezegd in de rand van een colloquium over de index.

De Algemene Centrale waarschuwt de regering, de werkgevers en Europa niet aan de index te raken, zegt Paul Lootens, algemeen secretaris van de Algemene Centrale. Indien toch aan de index wordt geraakt, zal de vakbond naar het stakingswapen grijpen, zegt voorzitter Alain Clauwaert. 'Met als ultieme wapen, na natuurlijke de nodige opbouw vanuit de sectoren, een nationale 24-urenstaking', aldus Clauwaert.

Een indexsprong is één van de voorstellen dat op onderhandelingstafel ligt bij de begrotingsopmaak voor 2013. De federale regering Di Rupo I bespreekt ook een nieuw rondje fiscale amnestie en ook een verhoging van de btw behoort tot de opties om de begrotingsdoelstelling voor volgend jaar - een tekort van 2,8 procent - te behalen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud