Aartsbisschop Léonard vraagt aandacht voor armsten

Aartsbisschop Léonard tijdens de middernachtmis in de Sint-Michiel- en Sint-Goedelekathedraal in Brussel - Foto Belga ©BELGA

Aartsbisschop André-Jozef Léonard vraagt in zijn kerstboodschap, die voor de eerste keer op YouTube verschijnt, om aandacht te schenken aan de armsten. 'Jezus is arm geboren, te midden van de armen. Laat ons dus, in de feestelijkheid van kerst, denken aan en als het kan ook iets doen voor de armsten', luidt het.

Léonard vraagt aandacht voor 'de mensen die Kerstmis zullen doorbrengen in eenzaamheid, zonder familie, of in een gevangeniscel, in een ziekenkamer, of zonder een dak boven het hoofd'.

De aartsbisschop vraagt bovendien om niet te vergeten waarom we Kerstmis vieren. Hij wijst erop dat veel mensen feesten zonder de jarige te vermelden, terwijl God zich met Kerstmis juist heel klein maakt om in ons leven te komen. 'Hij klopt beleefd aan de deur van ons hart, in de hoop dat we hem zouden horen en binnenlaten', aldus Léonard. 'Verwelkom hem, hij wil alleen maar het goede voor ons.'

Het is de eerste keer dat de kerstboodschap van de aartsbisschop op YouTube verschijnt. Het filmpje is onder meer op de website www.kerknet.be te zien.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud