Advertentie

ABVV neemt minister van Werk onder vuur

Monica De Coninck - foto Benoit Doppagne ©BELGA

ABVV-topvrouw Anne Demelenne heeft forse kritiek op minister van Werk Monica De Coninck (sp.a), die voor de regering moet proberen het sociaal overleg weer vlot te trekken.

Volgens Demelenne vult De Coninck haar mandaat 'niet correct' in. Sp.a-vicepremier Johan Vande Lanotte neemt alvast De Conincks verdediging op.

'Een minister van Werk moet de motor smeren met olie, maar zij strooit er net zand in', hekelde Demelenne woensdagochtend op de RTBF-radio. 'Het is een eigenwijze vrouw', zegt ook Herwig Jorissen van ABVV-Metaal in De Tijd. Onder meer het feit dat De Coninck streng toekijkt of de strikte loonnorm wel overal wordt toegepast, zou de bonden erg hoog zitten.

'Een minister moet haar verantwoordelijkheid nemen', pareerde Vande Lanotte op de VRT-radio de kritiek. 'Het ABVV heeft het daar soms lastig mee, maar net zo goed het AVC soms, of het VBO. In moeilijke tijden verkondigen ministers geen gemakkelijke boodschappen, maar het moet gewoon gebeuren.'

De kritiek van Open VLD-vicepremier Alexander De Croo, die zich naar eigen zeggen 'niet wil laten gijzelen' door het ABVV, pikte Demelenne al helemaal niet. 'We hebben geen lessen te krijgen van iemand die de regering deed vallen', merkte ze nog fijntjes op.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud