Advertentie

ACV-topman Leemans: 'We zijn hier zeer ontevreden over'

ACV-voorzitter Marc Leemans. ©Photo News

Het ACV en het ABVV verwerpen het bemiddelingsvoorstel van de regering-De Croo over de loonnorm en de coronapremie. 'Maar als de regering dit kader oplegt, moeten we ons daar aan houden', zegt ACV-voorzitter Marc Leemans.

De federale meerderheidspartijen hebben woensdagnacht een akkoord afgesloten over de loonnorm en de invoering van een coronapremie. De lonen kunnen dit en volgend jaar met 0,4 procent bovenop een verwachte indexering van 2,8 procent stijgen. Daarnaast kunnen bedrijven een coronapremie van maximaal 500 euro geven aan het personeel.

Omdat het overleg tussen de sociale partners over de lonen mislukte, moet het compromis als een bemiddelingsvoorstel aan de vakbonden en de werkgeversorganisaties worden overhandigd. Maar met het christelijke ACV en het socialistische ABVV ketsen de grote twee vakbonden het meteen af.

'Dit valt niet goed. Onze mensen zijn hier zeer ontevreden over', zegt ACV-voorzitter Marc Leemans in een gesprek met De Tijd. ABVV-voorzitter Thierry Bodson noemt het voorstel 'bijzonder negatief'.

Wet van 1996

Voor de vakbonden blijft het onaanvaardbaar dat de loonmarge bovenop de index beperkt blijft tot 0,4 procent. Dat is een gevolg van de wet van 1996, die bepaalt dat de lonen in ons land niet sneller mogen stijgen dan die in de buurlanden. Onder de regering-Michel werd die wet verstrengd. De socialisten wilden die verstrenging tijdens de regeringsvorming terugdraaien, maar zijn daar niet in geslaagd.

De mogelijkheid van een eenmalige premie van 500 euro doet niets af aan de fundamentele onrechtvaardigheid die ingebakken zit in de loonnormwet.
Marc Leemans
ACV-voorzitter

Volgens het ACV leidt de wet van 1996 ertoe dat er veel te weinig marge is voor loonsverhogingen. Om die reden verwerpt de vakbond het bemiddelingsvoorstel van de regering. 'De mogelijkheid van een eenmalige premie van 500 euro doet niets af aan de fundamentele onrechtvaardigheid die ingebakken zit in de loonnormwet', zegt Leemans.

Tweede ronde

De regering heeft de goedkeuring van de vakbonden niet nodig om haar akkoord door te duwen. Als ze dat doet, volgt een tweede overlegronde in de sectoren. De vakbonden en de werkgeversorganisaties leggen er vast hoeveel de lonen dit en volgend jaar minimaal moeten stijgen. Ook kunnen ze een verdere invulling geven aan de coronapremie. Op basis daarvan valt in elk bedrijf afzonderlijk dan de finale beslissing over welke opslag wordt gegeven.

In het bemiddelingsvoorstel van de regering staat dat de coronapremie alleen in bedrijven die tijdens de crisis goede resultaten hebben behaald kan worden gegeven. De liberale meerderheidspartijen drukken op het belang van die passage. Maar er is geen criterium vastgelegd om welke bedrijven het gaat, waardoor de sectoren toch een eigen regeling kunnen uitwerken.

Iedereen moet zich aan de wet houden. We zullen de regeringsbeslissing respecteren.
Marc Leemans
ACV-voorzitter

Sociale onrust

Meer dan 500 euro netto geven kan echter niet, want dat bedrag is nadrukkelijk in het compromisvoorstel opgenomen. 'Iedereen moet zich aan de wet houden. We zullen de regeringsbeslissing respecteren', zegt Leemans, die er wel op wijst dat de onderhandelingen in de sectoren moeilijk zullen verlopen. 'Dat is toch logisch als je zo een carcan oplegt?'

Bij gebrek aan een nationaal loonakkoord tussen de sociale partners garanderen de vakbonden geen sociale vrede. Acties en stakingen in bedrijven en sectoren zijn mogelijk als de vakbonden hun eisen kracht willen bijzetten. Leemans wil daar geen uitspraken over doen. 'Het is aan de centrales om te beslissen wat ze doen.'

Het zou niet voor het eerst zijn dat in bedrijven of sectoren toch nog inventieve oplossingen worden gevonden voor het omzeilen van de loonnorm. Werknemers kunnen meer krijgen via winstbonussen, maar het arsenaal voor eenmalige loonsverhogingen is haast onuitputtelijk. 'Die inventiviteit zal er alleen zijn in bedrijven met ruime marges, elders zal dat veel moeilijker zijn en blijven de werknemers met lege handen achter', besluit Leemans.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud