Afscheid van Michel Daerden

Premier Elio Di Rupo neemt het woord op de begrafenisplechtigheid van PS-kopstuk Michel Daerden (Foto Belga) ©BELGA

Op zijn uitvaartplechtigheid in het funerarium van Robermont heeft een hele reeks sprekers oud-minister Michel Daerden maandagochtend een laatste eer betuigd. Naast familie en vrienden nam ook premier Elio Di Rupo het woord.

Daerden stond bekend als levensgenieter en cijferwonder, wat ook in elke tussenkomst ruim aan bod kwam. Al wie de oud-minister bedankte voor zijn verwezenlijkingen, noemde in één adem ook zijn passie voor mensen en cijfers.

Zo eerde vrijmetselaar Robert Sprokkel een logebroeder die de waarden van de loge Robespierre steeds hoog in het vaandel droeg. Hij dankte Daerden ook voor zijn 'carthesiaanse geest' en 'financiële genie', die de politicus volgens hem steeds 'in dienst stelde van de gemeenschap'. 'Je plaatste de bescherming van de zwakkeren en het respect voor elkeen centraal in je prioriteiten', klonk het.

Vervolgens nam premier Di Rupo het woord. Hij stak van wal met een verwijzing naar de immense populariteit van Daerden, maar benadrukte dat zijn partijgenoot net zo goed complexe dossiers tot een goed einde wist te brengen. 'Hij kon de indruk wekken in te dommelen, om dan plots in een flits een feit of cijfer tegen te spreken waarmee de oppositie stond te zwaaien.'

De plechtigheid werd door meer dan 1.000 mensen bijgewoond.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud