Al ruim 2 miljoen belastingaangiften via Tax-on-web

©Photo News

De FOD Financiën heeft tot op vandaag 2.085.360 elektronische belastingaangiften ontvangen. Halfweg juli vestigt de aangifte via het on-linesysteem Tax-on-web (www.taxonweb.be) daarmee al een record, meldt ontslagnemend minister van Financiën Didier Reynders.

De FOD stelt vast dat het aantal elektronische aangiften door ambtenaren in juni 2010 zeven procent hoger lag dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal belastingplichtige burgers dat zijn aangifte rechtstreeks via elektronische weg indiende, steeg met 28,4 procent, ofwel 194.300 burgers. Het aantal mensen dat daarbij zijn elektronische identiteitskaart gebruikte, nam met 7,1 procent toe.

Bij de elektronische aangifte die gebeurde via mandatarissen (bijvoorbeeld een boekhouder) staat de teller momenteel op 173.300. Zij hebben nog tot 31 oktober de tijd om hun aangifte via het internet in te dienen. Gewone burgers hebben nog tot morgen/donderdag de tijd om via Tax-on-web hun belastingaangifte in te dienen.

Volgens minister Reynders is het cijfer van drie miljoen aangiften via Tax-on-web haalbaar. Vorig jaar maakten 2.499.645 mensen van de dienst gebruik om hun aangifte in te dienen.

Vorige maand waren plaatselijke belastingkantoren elke werkdag van 09.00 tot 15.00 uur open om belastingplichtigen met hun aangifte te helpen. De gemeentebesturen organiseerden 1.400 zitdagen waarop ambtenaren van de FOD Financiën hulp en informatie gaven. Ambtenaren van de FOD vatten ook 27 dagen post in twintig winkelcentra om mensen bij te staan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud