Arrest over vakantiegeld politie kost overheid 50 miljoen

Het vakantiegeld van het politiepersoneel kan de federale overheid 50 miljoen euro kosten. ©Photo News

De Raad van State heeft een koninklijk besluit vernietigd waardoor het vakantiegeld van het operationeel politiepersoneel niet gefaseerd, maar volledig moeten worden uitbetaald. Dat bevestigt de politievakbond NSPV. Die beslissing kan de federale overheid 50 miljoen euro kosten.

De Raad van State vernietigde recent een Koninklijk Besluit uit 2011, waarin stond dat het operationeel politiepersoneel maar gefaseerd recht had op zijn vakantiegeld sinds 2009. In die regeling had niet al het personeel meteen recht op de volle pot van 92 procent. Sommige personeelsleden zouden in 2009 en 2010 maar 65 procent van hun vakantiegeld krijgen. 

Nu dat KB vernietigd wordt, hebben alle personeelsleden meteen recht op de volle pot en dit vanaf 2009. Dat blijkt uit communicatie van de politievakbond NSPV. Bovendien liep er naast de procedure bij de Raad van State nog een burgerlijke rechtsvordering over de grond van de zaak. Daar is nog geen informatie over. 

Dat de federale regering het vakantiegeld nu volledig moet uitbetalen, kan haar opzadelen met een stevige factuur. Volgens onbevestigde informatie ligt de kost om en bij de 50 miljoen euro. 

Het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet maakt duidelijk dat het arrest nog niet officieel is gemeld en dat ze eerst het onderzoek willen bestuderen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud