Bart De Wever haalt uit naar ACW

Bart De Wever. ©BELGA

N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft zaterdagavond op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij zwaar uitgehaald naar de christelijke arbeidersbeweging ACW. Hij reageerde op een actie van ACV-militanten.

Een groep militanten van de bediendenbond van het ACV voerde actie voor de deur van de zaal. Ze vinden dat de N-VA onvoldoende aandacht heeft voor de zwakkeren in de samenleving.

Die kritiek klopt niet, zei De Wever. 'Koeken bakken en dan de koek verdelen, dat is het beleid dat de N-VA wil, maar wat Di Rupo en de PS blokkeren. Er valt geen koek te verdelen als je de bakker wegjaagt'.

Boter

Hij merkte op dat het ACW zelf boter op het hoofd heeft in het Dexia-debacle. 'Winstbewijzen van Belfius op zak houden en tegelijk de miljardenschuld van het Dexia-debacle doorschuiven naar de belastingbetaler, je moet het maar durven', zei De Wever in zijn toespraak.

Het ACW vraagt de regering om de 800.000 coöperanten van Arco, het investeringsvehikel van de beweging dat aandeelhouder is van Dexia, te vergoeden. De coöperanten van Arco dreigen hun inbreng te verliezen.

Omslag

De N-VA wil in 2014 de omslag maken naar het confederalisme en zal daarvoor in 2013 haar aanbod aan de kiezer uitwerken. '2013 is het ideale jaar om ermee aan de slag te gaan. Want wat krijg je als je de cijfers van 2013 door elkaar gooit? Juist, 1302'.

De keuze in 2014 zal voor de Vlaamse kiezer duidelijk zijn, zei De Wever. 'Gaan we met N-VA voor de noodzakelijke verandering of gaan we met Di Rupo naar het steeds verder uitpersen van de hardwerkende mensen?'

Vrolijk

De Wever zelf neemt zich alvast voor om in 2013 'fundamenteel vrolijk' te blijven. 'Want wie klaagt, is een Calimero en wie reageert op aanvallen is verzuurd. Laat de honden maar blaffen, onze karavaan trekt verder.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud