Bart De Wever 'levert Brussel niet uit'

Bart De Wever (foto: Belga) ©BELGA

De N-VA zal nooit toestaan dat Brussel wordt losgeweekt van Vlaanderen om één Franstalige natie te creëren in België.’ Zo reageert N-VA-voorzitter Bart De Wever voor het eerst uitgebreid op de Franstalige 'oorlogstaal' over Brussel.

Het is in Vlaanderen bijna onopgemerkt gebleven, maar steeds meer kopstukken van de Franstalige partijen spreken over de aanhechting van Brussel bij Wallonië. Onlangs zei Laurette Onkelinx, de nummer één van de PS in de hoofdstad, dat nog in de krant Le Soir.

Brussel wordt volgens de Franstaligen de ­inzet van de strijd om België.Het is De Wever niet ontgaan. 'De Franstaligen leggen nu al een claim op Brussel, mocht alles toch niet bij het oude blijven. Ze werken aan post-Belgiëscenario’s voor het geval er toch geen regering-Di Rupo II komt, voor het geval de N-VA niet zou kunnen worden afgeblokt. Ze willen daarvoor desnoods de grondwet opzijschuiven’, merkt de kopman van de Vlaams-nationalisten op.

De Wever laat er geen misverstand over bestaan dat hij Brussel niet zal loslaten, laat staan dat hij Brussel zou uitleveren aan de Franstaligen. ‘De N-VA zal dat nooit toestaan. Brussel moet een ontmoetingsplaats blijven van de gemeenschappen.’ 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud