Begroting zit op koers

Premier Elio Di Rupo ©BELGA

De begroting van de federale overheid en de sociale zekerheid van dit jaar zit op koers. Dat blijkt uit een rapport van het monitoringcomité dat zopas overhandigd is aan de regering-Di Rupo.

Goed nieuws voor Di Rupo & co op enkele maanden voor de verkiezingen. Want de begroting 2014 is op koers. De doelstelling van de regering-Di Rupo was om het tekort van de federale overheid en de sociale zekerheid dit jaar niet meer dan 2,3 procent of een kleine 9 miljard euro mag bedragen.

En uit een evaluatierapport van het monitoringcomité, een groep hoge ambtenaren die de begroting opvolgen, blijkt nu dat de afwijking beperkt blijft tot 45 miljoen euro. Dat betekent dat bij een eventuele begrotingscontrole amper moet bijgestuurd worden.

Of ook de begroting van alle overheden samen (dus inclusief de deelstaten en lokale overheden) op koers zit, is onduidelijk. Het monitoringcomité vreest alvast dat 'er een reëel risico bestaat dat de doelstelling niet gehaald wordt', vooral omdat de steden en gemeenten slechter presteren dan verwacht. De Europese Commissie raamde dat tekort recent nog op 2,6 procent van het bruto binnenlands product. Dat is meer dan de 2,1 procent die is afgesproken met Europa.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud