Belastingen bijbetalen? U krijgt 2 maanden extra

Minister van Financiën Alexander De Croo. ©BELGA

Door de coronacrisis krijgt enkele honderdduizenden mensen twee maanden extra om de personenbelasting te betalen. Dat kondigt minister van Financiën Alexander De Croo (Open VLD) aan. Ook bedrijven krijgen extra ademruimte.

De meeste belastingplichtigen hebben hun aanslagbiljet al gekregen voor de belastingaangifte die ze vorig jaar hebben ingediend. Er zijn enkele honderdduizenden mensen die hun aanslagbiljet - inkomsten 2018 - nog niet hebben gekregen. Zij krijgen extra tijd om de gevraagde belastingen bij te betalen. Wie morgen zijn aanslagbiljet in de bus krijgt, moet zijn belastingen dus niet binnen de twee maanden maar binnen de vier maanden betalen. Hetzelfde geldt voor de vennootschapsbelasting, rechtspersonenbelasting en belasting van niet-inwoners.

Ook bedrijven krijgen uitstel van betaling.  Concreet worden de betalingstermijnen voor btw en bedrijfsvoorheffing met twee maanden verlengd. In plaats van op 20 maart moet dus pas op 20 mei btw worden afgedragen. Hetzelfde geldt voor de betaling van bedrijfsvoorheffing. Wie op 15 april bedrijfsvoorheffing moet betalen, krijgt nu tijd tot 15 juni. Volgens De Croo betekent dat 'een directe buffer van 4,5 miljard euro voor bedrijven en zelfstandigen'.

De fiscus zal in die periode geen nalatigheidsintresten en boetes innen. Als het bijkomend uitstel niet afdoende is, kunnen bedrijven en zelfstandigen afspraken maken met de fiscus over een afbetalingsplan zodat ze langer geen nalatigheidsintresten hoeven te betalen. 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud