'Belgacom snuffelt in mailbox critici'

Roel Deseyn ©REUTERS

In een gesprek met de krant De Morgen, insinueert CD&V-kamerlid Roel Deseyn dat Belgacom regelmatig de e-mails bekijkt van kritische politici en journalisten.

Het water tussen Deseyn en Belgacom CEO Didier Bellens blijft bijzonder diep. Na die laatste zijn boze brief aan CD&V-voorzitter Wouter Beke over de 'onterechte beschuldigingen van Deseyn omtrent de digitale inbraak', komt Deseyn nu met een nieuwe beschuldiging.

'Ik heb van verschillende interne bronnen bij Belgacom vernomen dat er al eens rondgesnuffeld wordt in mailboxen van kritische politici', aldus het CD&V-kamerlid in De Morgen donderdag.

De eerste keer dat Deseyn iets vermoedde, was vlak voor de zomer. 'Mijn Skynet-mailbox werd plots afgesloten. Pas na lang aandringen, kreeg ik te horen dat dit uit veiligheidsoverwegingen was gebeurd, maar men iets te overijverig te werk was gegaan. Ook de Skynet-blog van Belsec, waar een aantal informaticaspecialisten en betrokkenen aan meewerken, werd plots geblokkeerd na een aantal kritische artikels', aldus Deseyn.

Echte bewijzen heeft Deseyn niet, maar volgens hem zijn er wel sterke aanwijzingen. 'Dat bepaalde bestuurders en managers voor het versturen van gevoelige sms-berichten met voorbetaalde telefoonkaarten werken omdat ze er geen vertrouwen in hebben dat het systeem waterdicht is.'

'Uitgerekend Didier Bellens zelf heeft een mailadres bij Yahoo.fr omdat hij weet hoe lek zijn eigen systeem is', besluit Deseyn.

'Uit lucht gegrepen'

Ondertussen noemde Belgacom de insinuaties 'zeer zware beschuldigingen' die bovendien 'volledig uit de lucht gegrepen zijn'.

Woordvoerder Jan Margot van Belgacom uitte op zijn beurt een stevige waarschuwing. 'Wie dergelijke beschuldigingen uit, moet ook beseffen dat hij zich blootstelt aan eventuele juridische stappen', aldus Margot op de VRT-radio deze ochtend.

'Met deze uitspraken zet Deseyn niet gewoon zichzelf in de schijnwerpers, maar doet hij mensen ook twijfelen aan de betrouwbaarheid en privacy van hun mailverkeer', aldus Belgacom nog.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud