Belgacom: 'We hebben al externe audit besteld'

Belgacom-CEO Didier Bellens (foto: Photo News) ©Photo News

De Kamercommissie Infrastructuur gaat een formele vraag richten aan Belgacom om een externe audit op te starten naar mogelijke belangenvermenging van CEO Didier Bellens. 'Hebben we al gedaan', klinkt het bij de telecomoperator.

Nadat er eerder een interne audit gebeurde naar de mogelijke belangenvermenging van CEO Didier Bellens bij een eventuele verkoop van het Stro-gebouw, wil de Kamercommissie Infrastructuur dat er nu ook een externe audit komt. 

Bij de interne audit, uitgevoerd door het auditcomité van Belgacom, was Bellens nog vrijgepleit van belangenvermenging. Die verdachtmaking was naar voren gekomen nadat was gebleken dat Immobel, een vennootschap waar Bellens bestuurder is, twee jaar voorsprong had gekregen in de verkoop van het Stro-gebouw van Belgacom.

Doordat Bellens werd vrijgepleit in de interne audit, kon hij vorige week relatief makkelijk de storm doorstaan in de Kamercommissie Infrastructuur. De interne audit pleitte hem vrij, argumenteerde Bellens. Iets waar meerderheid en oppositie nu duidelijk over maken dat ze er geen genoegen mee nemen en ze om een externe audit vragen. Tot een externe audit kan evenwel enkel de Raad van Bestuur van Belgacom overgaan. 

Commissievoorzitster Sabien Lahaye-Battheu gaan een formele vraag sturen richting de Raad van Bestuur van Belgacom. 'Deze week nog wordt de brief verstuurd.' Alle fracties steunden het initiatief. 

Deloitte

In een reactie laat Belgacom weten dat het zelf al een externe audit heeft besteld bij Deloitte. Dat gebeurde op 10 oktober. Maar dat maakt geen indruk op Lahaye-Battheu. Zij wil dat de externe audit gebeurt door een bedrijf dat geen enkele band heeft met Belgacom. Deloitte is de huisrevisor van het telecombedrijf.

'Er zijn nog geen criteria vastgelegd, maar alle fracties waren het erover eens dat de externe audit volledig onafhankelijk moet gebeuren, dus door een bedrijf dat geen enkele band heeft met Belgacom', reageert de Open VLD-politica bij monde van haar medewerker.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud