België verhoogt terreuralarm

De Belgische autoriteiten verhogen het terreuralarm van niveau 2 naar niveau 3. De maatregel geldt enkel voor ministeriële kabinetten, EU-instellingen en de NAVO.

Het verhoogde terreuralarm geldt voor twee weken, meldt een woordvoerder van het crisiscentrum van het ministerie Binnenlandse zaken. Niveau 3 betekent dat een aanslag ‘mogelijk en waarschijnlijk’ is.

Maar de woordvoerder van het crisiscentrum benadrukt dat er geen reden voor paniek is en dat het enkel een voorzorgsmaatregel is om de waakzaamheid te verhogen. 

De maatregel volgt op de ontdekking van twee bompakketten vorige week in het VK en Dubai. Eén uit Jemen verzonden bompakket werd ontdekt op een vrachtvliegtuig van UPS op de Britse East Midlands-luchthaven. Het andere werd gevonden in een sorteercentrum van FedEx in de Golfstaat Dubai. Beide pakketten hadden synagogen in Chicago als bestemming.

De autoriteiten in de buurlanden trokken eerder al het terreuralarm op. Onder andere in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland wordt gevreesd voor aanslagen. De Verenigde Staten waarschuwden in oktober Amerikaanse toeristen voor reizen naar Europa.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud