Belgisch onderzoek naar fraude Bernard Tapie

Het Brusselse parket heeft een onderzoek geopend naar een verdachte geldtransfer van de bekende Franse zakenman Bernard Tapie.

Het onderzoek vloeit voort uit een melding door de Cel voor Financiële Informatieverwerking, de zogenaamde antiwitwascel. De aanleiding was een overschrijving van 900.000 euro op 23 juli. Het geld werd van een Franse rekening gestort op een Belgische bij ING, op naam van Tapie en zijn echtgenote.

Het parket opende een opsporingsonderzoek. Er werd geen onderzoeksrechter aangesteld, maar zowel Tapie als zijn echtgenote en zijn zoon werden verhoord. Het gerecht blokkeerde de geldsom. Volgens de kranten wordt er rekening gehouden met de mogelijkheid dat het om belastingontduiking of een witwasoperatie gaat. De voorbije jaren brachten heel wat Franse zakenlui hun vermogen onder in ons land om te ontsnappen aan de Franse vermogensbelasting.

CMS DeBacker, het advocatenkantoor dat de Belgische belangen van Tapie waarneemt, wou geen commentaar kwijt. Tapie zou aan de speurders verklaard hebben dat hij met het geld de activiteiten van zijn zoon in ons land wou financieren. De jongste jaren deden vader en zoon Tapie veel zaken in België.

Tapie heeft het al jaren aan de stok met het Franse gerecht, dat vorige zomer nog zijn belangrijkste bezittingen in beslag nam. Hij wordt verdacht van grootschalige oplichting.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud