Advertentie
Advertentie

Belgische Douane mikt op top 3 van de wereld

©Photo News

In een rangschikking van de Wereldbank naar efficiëntie en kwaliteit staan de Belgische douanediensten op plaats 11. Met een nieuw beleidsplan wil de douane tegen 2019 in de top 3 geraken.

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) maakte het actieplan met 136 punten vanmorgen bekend in aanwezigheid van douanetopman Noël Colpin. Een van de belangrijkste doelstellingen is de bonafide bedrijven minder te controleren. 'Hoe meer bedrijven hun verplichtingen nakomen, hoe minder wij moeten controleren', zei Colpin. De bedoeling is om tegen 2019 nog slechts twee op de tien bedrijven te controleren. Bedrijven die hun verplichtingen nakomen, krijgen een certificaat.

Samen met tal van andere maatregelen moet dat helpen om 'België een belangrijke toegangspoort tot de Europese Unie' te laten blijven. De bedoeling is dat de Belgische douane wereldwijd tot de top 3 behoort in een rangschikking van de Wereldbank. Nu staat ze op plaats 11, vier plaatsen lager dan in 2012. 'Dat is ambitieus, maar niet onhaalbaar', benadrukte Van Overtveldt.

De Wereldbank maakt tweejaarlijks een vergelijkende studie naar de efficiëntie en de kwaliteit van de douanediensten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud