Bende van Nijvel: 'Proces binnen dit en drie jaar'

©Photo News

De speurders die het dossier rond de Bende van Nijvel onderzoeken, willen 'binnen dit en drie jaar' de zaak 'naar een proces brengen", zegt minister van Justitie Koen Geens (CD&V).

Eerder deze week ontstond opnieuw deining in het dossier. De voormalige rijkswachter die op zijn sterfbed had opgebiecht dat hij indertijd betrokken was bij de Bende van Nijvel, zou volgens mediaberichten dan toch niet de zogenaamde "Reus" zijn.

Minister Geens wilde niet inhoudelijk ingaan op het bericht. Maar hij benadrukte zondagmiddag op VTM dat de stilte waarop het federaal parket aandringt, geen doofpotoperatie is.

'Er is de laatste tien jaar nooit meer zo hard gewerkt op het Bende-dossier. De mensen van het federaal parket en de federale gerechtelijke politie die erop werken, zijn de beste mensen die op dat terrein kunnen werkzaam zijn. En het feit dat men zo aandringt op stilte, is een goed teken eerder dan een slecht teken', verzekerde de CD&V'er.

En volgens die speurders zou er dus binnen drie jaar een proces naar de Bende van Nijvel moeten plaatsvinden. 'Deze mensen, die ik toch ken en zeer goed ervaar vanuit andere dossiers die ze tot een goed einde hebben gebracht, hebben mij gezegd dat ze binnen dit en drie jaar de zaak naar een proces willen brengen. Daarvoor werken ze dag en nacht', aldus de minister.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud