Advertentie
Advertentie

Betogende brandweer legt Brussels verkeer in knoop

Foto Belga ©BELGA

Een duizendtal brandweermannen manifesteert vrijdag in Brussel en dat zorgt voor verkeershinder. De betogers blokkeren de tunnel tussen Kunst-Wet en Madou. Met de manifestatie willen ze druk uitoefenen op de ministerraad die op hetzelfde moment plaatsvindt. Tijdens een ontmoeting met minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH) zullen ze de knelpunten in het brandweerstatuut bespreken.

Om tien uur vrijdagochtend zijn de brandweerlui vertrokken aan de Congreskolom in Brussel, van waar ze in stoet naar de Wetstraat zijn getrokken. Voor de barricades hebben ze symbolisch hun brandweerhelmen gelegd, omdat ze zich naar eigen zeggen miskend voelen en ongerust zijn over het brandweerstatuut.

Op hetzelfde moment vindt de ministerraad plaats waarop dat statuut besproken wordt. Volgens de vakbonden bevat dat nog tal van knelpunten. Zo is de invulling van de opleiding en de evaluatie nog onduidelijk en vragen ze zich af of er nog ruimte zal zijn voor degelijke overgangsmaatregelen en een correcte invulling van de eindeloopbaanproblematiek.

Om 13 uur vindt daarover een overleg plaats tussen een delegatie en bevoegd minister Milquet.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud