Bomalarm in Brussel opgeheven

In de synagoge van Brussel was een bomalarm van kracht.

Verscheidene gebouwen in de Brusselse Regentschapstraat werden iets na 11 uur geëvacueerd nadat een dreigbrief met 'explosies in de straat' had gedreigd. Om kwart voor één werden onder meer de Brusselse gerechtsgebouwen, de Grote Synagoge en het Brusselse conservatorium weer vrijgegeven.

De Brusselse Regentschapstraat, vlakbij het Justitiepaleis, werd dinsdagochtend even geëvacueerd nadat een dreigbrief was aangkeomen bij het conservatorium dat in die straat gelegen is. In die brief werd gedreigd met explosies tegen verschillende gebouwen in de straat, waaronder de Brusselse gerechtsgebouwen, de Grote Synagoge en het conservatorium zelf. 

Op Twitter maakt het account van het conservatorium duidelijk dat de activiteiten tijdelijk zijn stopgezet. Ook de gerechtsgebouwen en de Grote Synagoge zijn geëvacueerd. De Brusselse politie is ter plaatse en heeft de situatie onder controle, aldus het parket. Om kwart voor een kwam dan uiteindelijk de melding dat het bomalarm weer werd opgeheven. Het Brusselse parket is intussen een onderzoek gestart naar de dreigbrief en de afzender ervan.

 

Hoofdgebouw Conservatorium ontruimd omwille van een verdacht pakje. We hopen de activiteiten snel te hervatten!— Erasmushogeschool (@ehbrussel) January 20, 2015

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud