Bonden hinderen cargotransport op Belgische luchthavens

Er dreigen acties op de Belgische luchthavens - Foto Belga ©BELGA

Het ACV is donderdagochtend gestart met acties in alle luchthavens van het land. Ze viseren daarbij het vrachtvervoer. De vakbond protesteert daarmee tegen het 'dictatoriale' management bij het Directoraat-Generaal van de Luchtvaart (DGLV).

Bij het Directoraat-Generaal, de regelgever en toezichthouder voor de luchtvaart in ons land, is al een tijd een sociaal conflict aan de gang over de invoering van een nieuwe structuur.

Er is vooral onvrede over de manier van management van Laurent Ledoux, de voorzitter van het directiecomité van de Federale Overheidsdienst Mobiliteit.

ACV eist dat staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet ingrijpt. Omdat er voorlopig niets is gebeurd, zijn militanten met de eerste fase van hun acties begonnen. Concreet laten werknemers van het DGLV aan de Europese Commissie weten dat de veiligheid van cargo vanuit België niet langer kan worden gegarandeerd. 'Cargo uit België moet dus extra worden gescreend', aldus ACV-secretaris en sectorverantwoordelijke Kurt Callaerts.

Volgens ACV is er geen enkele sociale dialoog over de invoering van de nieuwe structuur. De vakbond verwijt Ledoux een 'eigengereide en dictatoriale'manier van management.

Volgens Callaerts zijn voorlopige nieuwe directies aangesteld zonder de procedures te volgen, waardoor het directiecomité een lege doos is geworden. 'Het is er chaos. Niemand weet nog aan wie hij verantwoordelijkheid moet afleggen', zegt Callaerts. Er wordt ook gevreesd voor besparingen bij het DGLV.

In een volgende fase van de actie, die normaalgezien vanaf vanmiddag ingaat, zal het vertrek van cargo uit Belgische luchthavens worden belemmerd.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud