Bouchez: 'Er zijn hardere maatregelen nodig'

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. ©Photo News

Voor de voorzitter van de Franstalige liberalen Georges-Louis Bouchez moet na de horeca ook de sportwereld op slot om het virus in te dammen.

Enkele dagen nadat vrijdagavond aangekondigd werd dat de horeca en het sociale leven in België grotendeels op slot gaan, pleit MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez voor striktere maatregelen. 'We hebben ingrijpender maatregelen nodig', zei Bouchez woensdag in het radioprogramma 'Matin Première' op de Franstalige publieke omroep RTBF.

In de aanloop naar het Overlegcomité van vrijdag wijst Bouchez op de steile opmars van het coronavirus in België, dat binnen Europa net als tijdens de voorjaarsgolf een van de zwaarste getroffen landen is. Hij vermoedt dat Franstalig België - met Luik als notoire virushaard - in vergelijking met Vlaanderen nog minder doordrongen is van de ernst van de situatie.

Mensen snappen niet dat de horeca op slot gaat terwijl 7.000 toeschouwers naar de voetbalmatch van Standard tegen Club Brugge mochten kijken.
Georges-Louis Bouchez
MR-voorzitter

'Om de verspreiding van het virus tegen te gaan, mag je maximaal 100 besmettingen per 100.000 inwoners hebben. Wij zitten aan 850', diept Bouchez de cijfers op. 'Zo dreigen we tegen de maximumcapaciteit van onze ziekenhuizen te botsen in de komende weken.'

Bouchez roept tot tot een algemene mondmaskerplicht en viseert ook de sportwereld. 'Mensen snappen niet dat de horeca op slot gaat, terwijl er 7.000 toeschouwers naar de voetbalmatch van Standard tegen Club Brugge mochten kijken', klinkt het.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud