Advertentie

Bourgeois in de clinch met Michel over klimaatambities

©REUTERS

Premier Charles Michel schaarde zich op de Europese top in Sibiu achter een pleidooi voor een klimaatneutraal Europa tegen 2050, maar Vlaams minister-president Geert Bourgeois kan daar niet mee lachen. 'Michel heeft geen mandaat voor die klimaatambities', reageerde hij.

Op de informele top in de Roemeense stad Sibiu namen acht landen het initiatief om ambitieuzer te zijn in het klimaatbeleid. De leiders van Frankrijk, Nederland, België, Luxemburg, Spanje, Portugal, Zweden, Denemarken en Letland vinden dat de EU tegen 2050 klimaatneutraal moet zijn.

Maar het initiatief van onder anderen Charles Michel (MR) valt niet in goede aarde bij Geert Bourgeois (N-VA). Die zegt dat de premier niet op een eenzijdige manier - zonder de regio's - de klimaatambities kan opschroeven.

Michel beklemtoonde evenwel dat zijn handtekening de volgende regeringen in ons land 'niet bindt'. Wellicht past het initiatief in de electorale campagne. Nu Ecolo in Franstalig België zo goed scoort, wil ook de MR zich zo groen mogelijk opstellen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud