Advertentie

Bpost: 'We evalueren dagelijks'

Minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter. ©BELGA

'De maatregelen die we nemen om pakjes bij de mensen te krijgen worden dagelijks geëvalueerd.' Bpost zegt niet 'nee' en niet 'ja' op de vraag van voogdijminister Petra De Sutter (Groen) om de beslissing om een deel van de pakjes tijdelijk niet meer thuis te leveren te herzien.

Door de huidige recordvolumes kan Bpost niet meer alle pakjes aan huis afleveren. De komende weken zal een deel van de klanten de pakjes daarom zelf moeten oppikken in een afhaalpunt, had het bedrijf vrijdag aangekondigd. Maar die beslissing werd fel bekritiseerd en minister van Overheidsbedrijven De Sutter had zaterdag aan het bedrijf gevraagd om de maatregel tegen begin volgende week opnieuw te 'bekijken'.

'We waren al koortsachtig bezig met creatieve oplossingen te zoeken om alle pakjes bij de mensen te krijgen. En we zullen dat blijven doen', zegt woordvoerster Veerle Van Mierlo van Bpost in een reactie. Of dat betekent dat de maatregel herzien wordt, kan zaterdag niet worden meegedeeld.

'We evalueren de maatregelen dag na dag', klinkt het. De woordvoerster benadrukt ook dat Bpost momenteel een recordaantal pakjes te verwerken krijgt. 'De minister erkent ook de inspanningen die we daarvoor leveren', aldus Van Mierlo.

De Sutter hield zaterdag overleg met Bpost. 'Ik begrijp de ongeruste reacties die nu binnenkomen op de bijzondere maatregelen. Ik heb Bpost gevraagd om tegen begin volgende week de maatregel te bekijken vanuit die terechte bezorgdheden.'

600.000
pakjes
Normaal levert bpost dagelijks 270.000 pakjes, nu zitten ze al bijna aan 600.000 pakjes.

De minister benadrukt wel de uitzonderlijke omstandigheden bij Bpost. 'Normaal gezien leveren ze dagelijks 270.000 pakjes, nu zitten ze al bijna aan 600.000 pakjes. Ze hebben al 2.000 mensen extra aangeworven. Mensen van Bpost werken zich krom om dit gebolwerkt te krijgen. Daarom zoekt het bedrijf naar oplossingen om dat te kunnen blijven doen en daarvoor kunnen we hen dankbaar zijn.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud