Brand asielcentrum in Bilzen aangestoken

De brand van zondagnacht richtte heel wat schade aan. ©Debby Termonia

De uitslaande brand in een toekomstig asielcentrum in het Limburgse Bilzen is aangestoken, zegt burgemeester Johan Sauwens.

Onbekenden hebben een gebouw in Bilzen, waarin Fedasil binnen een maand een asielcentrum wilde openen, in brand gestoken. Burgemeester Johan Sauwens (CD&V) bevestigt dat er sprake is van opzettelijke brandstichting.

Zondag rond 23.30 uur kreeg de politie melding van hevige rookontwikkeling aan het dak van het gebouw. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al door het dak.

Er vielen geen gewonden, maar de materiële schade is aanzienlijk.

Protestacties

Fedasil had op 140 opvangplaatsen gerekend in het asielcentrum. Tegen de opening van het asielcentrum waren al twee protestacties gehouden. 

'Na onderzoek werd duidelijk dat er sprake is van opzettelijke brandstichting. In opdracht van het parket van Limburg werden het gerechtelijk lab en een branddeskundige ter plaatse gestuurd om de nodige vaststellingen te doen. Na het sporenonderzoek is het pand vrijgegeven. Het onderzoek loopt nu', zegt Sofie Boelen, een woordvoerster van de lokale politie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud