CD&V naar verkiezingen als gezinspartij

Bij de voorbije besparingen als gevolg van de wereldwijde financieel-economische crisis is er in ons land, in tegenstelling tot heel wat andere landen, niet beknibbeld op de kinderbijslag en ook voor de nieuwe besparingsrondes geldt voor de CD&V: handen af van de kinderbijslag.

Dat was de boodschap van CD&V-voorzitter Wouter Beke zondag op de Familiedag van de partij in Oostende, waarop zowat 2.000 leden afkwamen.

CD&V is bezig met een bevraging van gezinnen over hun zorgen en prioriteiten. Uit de duizend antwoorden die de partij reeds binnenkreeg, komen twee bekommernissen naar voor: voldoende tijd voor de combinatie tussen arbeid en gezin en het overwinnen van mogelijke financiële hinderpalen.

Tegen 2016 wil de CD&V dat er kinderopvang is voor minstens de helft van de kinderen onder de drie jaar. 'Als we daarin slagen, zal heel Europa jaloers op ons zijn', aldus Beke, die de bevoegde Vlaamse minister, Jo Vandeurzen, feliciteerde voor zijn gedurfde aanpak. De voorzitter wees er ook op dat Vlaanderen op dit ogenblik reeds 'véél meer' kinderopvang dan de meeste landen ter wereld heeft.

Beke wees er ook nog op dat de gezinnen bij de besparingen zoveel als mogelijk gespaard worden: 'Negentig procent van de besparingen zijn we daarom elders gaan zoeken, niet in de portemonnee van de gezinnen'

Ook werkt de federale minister van Financiën, Steven Vanackere, aan een versnelde administratieve verwerking van de belastingaangiften en een versnelde terugbetaling voor de gezinnen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud