CD&V stuurt Peter Van Rompuy naar Senaat

Peter Van Rompuy (links)

De algemene ledenvergadering van CD&V heeft Peter Van Rompuy aangewezen als gecoöpteerd senator. Hij haalde het van een rist CD&V'ers die op 13 juni niet verkozen raakten.

De 30-jarige Peter Van Rompuy is de zoon van Europees 'president' Herman Van Rompuy. Bij de verkiezingen op 13 juni stond hij op de achtste plaats van de senaatslijst van de Vlaamse christendemocraten. Hij haalde toen net geen 55.000 stemmen.

Van Rompuy zit sinds begin 2008 in het politiek bestuur van CD&V en maakt al vijf jaar deel uit van het provinciaal bestuur van de afdeling Vlaams-Brabant. Voor JongCD&V Vlaams-Brabant is hij sinds 2007 provinciaal voorzitter.

Na zijn studie rechten werkte Van Rompuy enkele jaren in de privésector. In maart 2007 stapte hij over naar de politiek en werd hij fractiemedewerker in de Kamer. Sinds november 2009 is hij internationaal secrtaris van de CD&V. Hij werkte ook als speechschrijver voor minister van Defensie Pieter De Crem en schrijft een column voor het weekblad Knack.

Door het forse verlies op 13 juni kon de CD&V maar een senator coöpteren. Tegelijkertijd waren er veel kandidaten voor het postje, want een rist oudgedienden hadden de verkiezingen niet overleefd. Onder meer Etienne Schouppe en Pol Van Den Driessche waren gegadigden.

Maar de grootste concurrent van Van Rompuy was aftredend senator Els Van Hoof. Uiteindelijk moest zij na vijf stemrondes de duimen leggen voor haar partijgenoot. Van Rompuy haalde het met 56 stemmen tegen 54 stemmen voor Van Hoof.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud