CD&V wil steun voor bedrijven die zelf kinderopvang organiseren

CD&V wil het fiscaal aantrekkelijk maken voor bedrijven om zelf in kinderopvang te voorzien. ©Photo News

CD&V wil het fiscaal voordelig maken voor bedrijven om zelf kinderopvang te organiseren. De partij heeft daarvoor een wetsvoorstel ingediend.

Bedoeling is op die manier een antwoord te bieden op de grote vraag naar kinderopvang. In het CD&V-voorstel kunnen bedrijven die kinderopvang organiseren, uitgaven aftrekken als beroepskost met een tarief dat verhoogd wordt van 100 naar 120 procent. Het gaat bijvoorbeeld over de kosten van aangepaste infrastructuur, het installeren van sanitair of de aankoop van bedden. Het toepassingsgebied wordt uitgebreid van enkel de dagopvang naar kinderopvang op schoolvrije momenten, voor kinderen van 3 tot 12 jaar.

Dit voorstel is een win-win voor ouders én bedrijven.
Nahima Lanjri
Kamerlid CD&V

'Als gezinspartij streeft CD&V naar toegankelijke en betaalbare kinderopvang. Dit voorstel is een win-win voor ouders én bedrijven', zegt parlementslid Nahima Lanjri. 'Bedrijven genieten een fiscaal voordeel wanneer zij kinderopvang voorzien. Ouders vinden makkelijker de weg naar de arbeidsmarkt, als ze kunnen rekenen op betaalbare kinderopvang, en winnen in levenskwaliteit.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud