opmerkelijk

CEO Pairi Daiza haalt uit naar Vandenbroucke

Eric Domb vergelijkt Frank Vandenbroucke met een Romeinse keizer. ©anthony Dehez

Niet alleen in de Wetstraat is er kritiek op de beslissing van de regering-De Croo om geen versoepelingen toe te staan. Ook de CEO en stichter van Pairi Daiza, Eric Domb, is zwaar ontgoocheld en heel boos op Frank Vandenbroucke (sp.a) omdat zijn dierenpark de deuren niet mag openen.

In een lange brief op Facebook hekelt Domb dat er geen enkele rationele verklaring wordt gegeven voor het gesloten houden van de dierenparken. Domb is naar eigen zeggen sprakeloos. Hij vergelijkt minister van Volksgezondheid Vandenbroucke met een Romeinse keizer. 'Het doet ons denken aan het antieke beeld van de gladiator die wacht op de duim van de keizer. Naar beneden? Dan sterft hij. Naar boven? Dan leeft hij. Zo besluit de keizer', schrijft de CEO.

Het doet ons denken aan het antieke beeld van de gladiator die wacht op de duim van de keizer.
Eric Domb
CEO Pairi Daiza

'Maar we leven niet in de tijd van gladiatoren, keizers en de Romeinse dictatuur', klinkt het. 'We leven in de 21ste eeuw, en in een democratie. In een tijd waarin sommige van onze individuele vrijheden tijdelijk beperkt worden om terechte gezondheidsredenen is het meer dan ooit aan onze politieke leiders om hun beslissingen wetenschappelijk te rechtvaardigen en ze in alle transparantie te communiceren', aldus Domb.

'Het ontbreken van een rationele verantwoording maakt deze unilaterale beslissing - die een aanval op onze vrijheden (ondernemersvrijheid, bewegingsvrijheid, arbeidsvrijheid, vrijheid van ontspanning, educatieve vrijheid,…) met zich meebrengt - ondraaglijk. Ze toont enkel minachting voor de bedrijven, werknemers en hun families die zo hard gewerkt hebben om hun vrijheden te heroveren op een veilige manier voor iedereen', aldus Domb.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud