Close: 'Francken moet zelf zijn werk doen'

Philippe Close (foto) en Theo Francken hebben opnieuw ruzie over de honderden migranten in het Brusselse Maximiliaanpark. ©Photo News

De Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) trapt de bal over de nieuwe toeloop van migranten in het Maximiliaanpark bij het station Brussel-Noord weer in het kamp van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA).

'Theo Francken moet stoppen met op de sociale media te zitten en moet zelf zijn werk doen.' Dat zegt Close in een reactie op de uithaal van Francken over de problematiek van de migranten in het Maximiliaanpark en omgeving. Francken verwijt Close en de PS politieke spelletjes te spelen om hem en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) te kunnen verwijten dat ze tekortschieten. Francken stelt dat Close de lokale politie bewust niet laat ingrijpen.

Volgens Close zit het probleem bij de federale regering, die niet met structurele oplossingen komt. 'Ik ben een man van de actie en werk elke dag hard aan oplossingen in mijn stad. Ze zullen geen enkele vergadering over het Maximiliaanpark vinden waar wij niet aanwezig waren.'

De Brusselse burgervader ziet ook nog een andere reden voor de frontale aanval van Francken. Die is volgens hem een gevolg van het feit dat de regering-Michel het asielcentrum in het Klein Kasteeltje wil overhevelen van centrum-Brussel naar Neder-Over-Heembeek, een deelgemeente van de hoofdstad.

Close is daar niet voor te vinden. 'Neder-Over-Heembeek is niet de plaats om een asielcentrum op te richten en duizenden vluchtelingen op te vangen. Ik zal alle politieke en juridische middelen gebruiken om me te verzetten tegen de komst van dat centrum', zegt Close.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud