Advertentie

Coens en De Crem overtreden coronaregels met lunch

De twitteraar Jeroen Smets deelde een foto van Joachim Coens en Pieter De Crem tijdens een lunch in een Brussels hotel.

CD&V-voorzitter Joachim Coens en partijgenoot Pieter De Crem hadden vorige week een lunch in een hotel terwijl ze er niet overnacht hadden.

De overtreding van de coronaregels werd opgemerkt door een twitteraar. Hij deelde foto’s van de twee lunchende CD&V’ers op sociale media. De misstap is opmerkelijk. Coens is voorzitter van een meerderheidspartij die de nieuwe maatregelen mee heeft opgelegd en De Crem stond als minister van Binnenlandse Zaken tot voor kort zelf in voor het handhaven van de coronamaatregelen.

Ik besef dat dit mensen tegen de borst kan stoten. Als politici hebben we een voorbeeldfunctie.
Joachim Coens
Voorzitter CD&V

De partij bevestigt dat de twee een lunch hadden in het hotel. ‘We laten vaak maaltijden leveren. Normaal eten we die hier op kantoor op, maar dat gebeurde nu uitzonderlijk niet.'

Afstand gegarandeerd

'Ik neem dit op mij, dit had niet mogen gebeuren', reageert Coens. 'Ik had een werkvergadering met Pieter en dat hotel ligt vlak naast ons hoofdkwartier, dus het was handig daar te lunchen. De afstand kon er perfect gegarandeerd worden.'

'Maar ik besef natuurlijk dat dit soort beelden mensen tegen de borst kan stoten. Als politici hebben we een voorbeeldfunctie. Dit valt op geen enkele manier goed te praten.'

Sinds de verstrenging van de coronamaatregelen, die sinds vorige week geldt, mogen de restaurants van hotels wel nog openblijven, maar ‘uitsluitend voor de gasten die er verblijven’. Dat was voor Coens en De Crem niet het geval.

Eurocommissaris Phil Hogan

Eind augustus nam de Ierse Europese commissaris voor Handel Phil Hogan ontslag nadat hij aanwezig was geweest op een groot feest waar de coronaregels niet gerespecteerd werden. Net toen de Ierse regering de maatregelen had verstrengd, kwamen 81 mensen - onder wie Hogan - bijeen op een feest om de 50ste verjaardag van een golfclub te vieren.

En vorige week nog eiste de Tsjechische premier Andrej Babis het ontslag van zijn minister van Volksgezondheid nadat die een restaurant had verlaten zonder een mondkapje te dragen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud