Consumentenvertrouwen stabiel op hoog niveau

©Thomas De Boever

Het vertrouwen van de Belgische consumenten is in februari stabiel gebleven na een geleidelijke stijging de vorige maanden. De indicator noteert voor de tweede opeenvolgende maand op -4 punten, blijkt uit de peiling van de Nationale Bank.

Het status-quo van het vertrouwen verbergt tegenstrijdige evoluties van de deelindicatoren. De Belgen werden optimistischer over de werkloosheid en hun  eigen financiële situatie. Maar ze werden somberder over de algemene economische vooruitzichten en over hun spaarvermogen.

De indicator van het consumentenvertrouwen steeg sinds maart vorig jaar met 20 punten. Hij staat op het hoogste peil in tweeëneenhalf jaar en noteert ook boven het langetermijngemiddelde van -7,7 punten.

Het grotere optimisme van de Belgen zal de consumptie en economische groei ondersteunen. Het Federaal Planbureau voorspelde vorige week dat de gezinsconsumptie in 2014 met 1,3 procent zal stijgen, dubbel zoveel als in 2013. Daardoor zal de groei van de Belgische economie versnellen tot 1,4 procent.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud