Crombez bepleit minder lasten in de bouw

John Crombez (sp.a), Staatssecretaris voor Fraudebestrijding, ziet wel graten in een lastenverlaging voor de bouw, naar analogie met de horeca.

Na de aangekondigde lastenverlaging in de horeca van vorige week breekt Staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (sp.a) een lans voor een gelijkaardige beslissing in de bouwsector.

Staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (sp.a) bepleit een lastenverlaging in de bouwsector in ruil voor een sluitend controlesysteem op zwartwerk.

Crombez wijst erop dat de bouwsector na de horeca de tweede sector is waar bona fide bedrijven het moeilijk hebben door de oneerlijke concurrentie van frauduleuze spelers. Hij vindt dat er mag nagedacht worden over een lastenverlaging voor de bouw, zoals de regering vorige week besloot voor de horeca.

De horeca kan rekenen op een lastenverlaging van 72 miljoen euro omdat de sector moet werken met elektronische kassa's. Daardoor wordt frauderen moeilijker.

'Voor de bouwsector kan dat ook als we hetzelfde evenwicht creëren', zegt Crombez. 'Er is door de regering besloten dat er een elektronische aanwezigheidsregistratie komt op bouwwerven. Voor mij kan het debat over een lastenverlaging in de bouwsector er dan ook komen. Ik denk zelfs dat het moet komen'.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud