David Leisterh volgt Reynders op als voorzitter Brusselse MR

David Leisterh is met ruime meerderheid verkozen als nieuwe voorzitter van de Brusselse Franstalige liberalen.

Brussels parlementslid David Leisterh (35) overtroefde met 741 stemmen zijn belangrijkste uitdager Boris Dilliès. Zowel de MR-leden uit de 19 Brusselse leden als de zes faciliteitengemeenten mochten een nieuwe voorzitter kiezen. Leisterh, gemeenteraadslid en OCMW-voorzitter in de Brusselse gemeente Watermaal-Bosvoorde, wacht nu de taak de MR uit het slop te trekken. De partij verloor bij de jongste gemeenteraads- en nationale verkiezingen flink, vooral omdat het heel wat kiezers zag vertrekken naar Ecolo. Bovendien is de chef van jaren Didier Reynders Europees Commissaris geworden, waardoor hij de nationale politiek achter zich moest laten.

Leisterh geldt als een Reynders-boy. Hij werkte zeven jaar als adviseur op het kabinet van Didier Reynders toen deze laatste minister van Buitenlandse Zaken was. Reynders sprak ook zijn openlijke steun uit voor Leisterh. 'Het is een persoon die mensen kan samenbrengen binnen de partij, en die ook nog eens het voordeel van de jeugd heeft.' De keuze van Reynders is opvallend omdat Dilliès niet alleen bekender is dan zijn rivaal, hij is ook burgemeester in Ukkel, de thuisgemeente van Reynders. Alleen staat Dilliès bekend als een getrouwe van ex-premier Charles Michel (MR), intussen Europees president. Het is één van de opdrachten van de nieuwe nationale MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez om de stammenoorlog tussen de clans Michel en Reynders - die de hele partij jarenlang spleet - te overstijgen.

Leisterh won dankzij de steun van de belangrijkste Brusselse kopstukken. Hij kreeg steun van onder meer Vincent De Wolf, Françoise Schepmans, Gaëtan Van Goidsenhoven en Alexia Bertrand.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud