De Block verdedigt 'onbekwame' B-Fast-ambtenaar

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld). ©BELGA

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) haalt fel uit naar critici die beweren dat de fouten met de B-Fast-missie in Nepal te wijten zijn aan een 'onbekwame' ambtenaar.

'Ik kan niet dulden dat een ambtenaar van de FOD Volksgezondheid met de vinger wordt gewezen en dat hem wordt verweten dat er met de missie van B-Fast naar Nepal fouten zijn gemaakt.' Dat laat De Block weten via haar woordvoerster Els Cleemput.

Eerder op de dag had urgentiearts Luc Beaucourt van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen fel uitgehaald naar een ambtenaar bij de federale overheidsdienst Volksgezondheid. 'Op dit moment is er een ambtenaar binnen Volksgezondheid die dat ganse domein van B-Fast manipuleert, terroriseert en zo meer', aldus Beaucourt. Hieronder het integrale fragment uit het VTM Nieuws:

 

Gevraagd naar een reactie door Belga scharen ook de urgentieartsen Ignace Demeyer van het Onze Lieve Vrouw-ziekenhuis van Aalst en Kevin Vereecken van het Antwerpse Stuivenbergziekenhuis zich achter de kritiek van Beaucourt. 'B-Fast is het prestigeproject van deze ambtenaar', zeggen ook deze artsen. Net als Beaucourt pleiten ze ervoor om B-FAST integraal onder te brengen bij Defensie.

De Block vindt dat alle betrokken departementen (Volksgezondheid, Defensie, Binnenlandse Zaken en Buitenlandse Zaken) de missie naar Nepal moeten analyseren en evalueren om er lessen uit te trekken. Maar intussen kan het niet de bedoeling zijn om één ambtenaar van één betrokken departement met alle zonden van Israël te beladen, aldus de minister.

'Volgens onze inlichtingen spant de betrokken ambtenaar zich 24 uur op 24 in voor B-Fast en is hij ook een gedreven operationeel terreinverantwoordelijke voor de strijd tegen ebola', zegt Els Cleemput. Volgens de minister zou de kritiek van de urgentieartsen vooral het gevolg zijn van een clash tussen grote ego's en lijkt het erop dat in deze zaak de beste stuurlui aan wal staan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud