De Croo: 'Bewijst opwaartse dynamiek van België'

Vicepremier Alexander De Croo (Open VLD) (foto: Belga) ©BELGA

Dat S&P België niet langer op het strafbankje zet, illustreert de 'opwaartse dynamiek' van het land. Dat zegt vicepremier Alexander De Croo (Open VLD) in reactie.

'België krijgt internationaal opnieuw meer vertrouwen, de economische groei zet zich door en het ondernemersvertrouwen staat het hoogst in drie jaar. Ons land zit opnieuw in een opwaartse dynamiek', stelt Alexander De Croo in een reactie op het rapport van kredietbeoordelaar Standard & Poor's.

'Iedereen herinnert zich nog de bijzonder moeilijke situatie waar ons land zich eind 2011 in bevond', zegt De Croo. 'Een volwaardige regering bleef uit, de rente op staatsobligaties ging door het dak en de spread met Duitsland nam historische proporties aan. Bijna twee jaar politieke stilstand leidde uiteindelijk tot een ratingverlaging.'

'Vandaag blijkt dat hervormen loont. Standard & Poor's stipt met name de staatshervorming en het inzetten van sociaal-economische hervormingen aan als redenen om de rating van ons land positief te herzien', zegt vicepremier De Croo.

'Dit betekent niet dat het werk af is', voegt De Croo eraan toe. 'We moeten de volgende maanden en jaren blijven focussen op de versterking van onze economie en het aanscherpen van onze concurrentiekracht, zodat bedrijven kunnen blijven groeien en voor nieuwe jobs zorgen. Dat is de enige weg om de welvaart in ons land te vergroten.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud