De Croo slechts enkele dagen out

Open VLD-voorzitter Alexander De Croo.

Open VLD-voorzitter Alexander De Croo is van plan midden deze week zijn politieke activiteiten te hervatten. Zondag viel hij van zijn paard en brak hij zijn elleboog en voet.

Het ongeval deed zich voor in Michelbeke, een deelgemeente van Brakel. Alexander De Croo nam deel aan de jaarlijkse Sint-Sebastiaanommegang, samen met zijn vader en zo'n 200 andere ruiters. Zijn paard schrok van een fanfare en struikelde.

De Croo kwam bij de val gedeeltelijk onder het paard terecht en raakte daarbij gewond. Hij liep een complexe elleboogbreuk, een breuk aan zijn rechtervoet en een lichte hersenschudding op. Zondagavond werd hij in het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis in Aalst met succes geopereerd. Normaal gesproken mag hij vandaag/maandag het ziekenhuis verlaten.

Omdat zijn voet gegipst wordt en De Croo niet op krukken zal kunnen steunen door zijn elleboogbreuk, moet hij zich tien dagen tot twee weken in een rolstoel verplaatsen.

Het partijbureau van Open VLD, dat normaal gezien op maandag plaatsvindt, is uitgesteld en verschoven naar later deze week. Waarschijnlijk is het niet nodig Alexander De Croo als voorzitter te vervangen. Hij zal de eerste dagen wel minder mobiel zijn, maar toch telefonisch werk kunnen verrichten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud