Advertentie

De Wever en Magnette kruisen degens voor De Tijd en L'Echo

©BELGA

De voorzitters van de grootste twee partijen van het land, Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS), gaan met elkaar een avond lang live in debat. De twee ontliepen tot nog toe een tête-à-tête.

Het debat komt er op een moment dat de relatie tussen de twee partijen op scherp staat. Minister Jean-Pascal Labille verklaarde gisteren nog dat samen een regering vormen onmogelijk is. De N-VA droomt luidop van een sociaal-economische ‘herstelregering’ zonder de PS.

Hoewel ze elkaar in de kiesstrijd niet rechtstreeks bekampen, speelt het duel tussen de PS en de N-VA een essentiële rol in de campagne. Niet alleen over de staatshervorming, vooral ook over economische thema’s zijn de meningen van Magnette en De Wever heel verschillend.

De twee partijvoorzitters tonen zich, per uitzondering, bereid om voor de lezers van De Tijd en L’Echo een avond lang van gedachten te wisselen in ‘Het grote economische debat’.

De redacties van De Tijd en L’Echo leggen hen het vuur aan de schenen over thema’s die hun lezers na aan het hart liggen. Niet om een boksmatch te zien. Wel om, voorbij de oneliners, echt inzicht te krijgen in hoe ze werk, welvaart en groei willen creëren en in hoe ze inhoudelijk van elkaar verschillen. En ook om te meten hoe diep het water tussen hen is.

‘Het grote economische debat’ van De Tijd en L’Echo, met Paul Magnette en Bart De Wever, heeft plaats op donderdag 3 april, om 19u., in Hôtel de la Poste, Tour & Taxis Brussel. Meer info over inschrijvingen volgt binnenkort.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud