De Wever: 'Niet morrelen aan fiscaal gunstregime bedrijfswagens'

©Photo News

N-VA-voorzitter Bart De Wever en Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten hebben dinsdag duidelijk gemaakt dat ze het fiscaal gunstregime voor bedrijfswagens niet willen wijzigen. Na de discussie over een vermogenswinstbelasting willen De Wever en Rutten vermijden dat de discussie over de bedrijfswagens een nieuwe splijtzwam in de regering-Michel wordt.

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) liet dinsdag in De Tijd verstaan dat een discussie over het fiscale gunstregime voor bedrijfswagens ‘een onderwerp is dat aan bod kan komen bij de bespreking van de taxshift’. Hij reageerde daarmee op een initiatief van onder andere de Bond Beter Leefmilieu. De milieuorganisatie is een petitie begonnen tegen de verloning met bedrijfswagens. Ze stelt voor de fiscale voordelen voor bedrijfswagens af te schaffen en de opbrengst te gebruiken om de lasten op arbeid te verlagen.

De Wever zette dinsdagmiddag evenwel de puntjes op de i. Morrelen aan bedrijfswagens? ‘Die deur is echt gesloten. Er is genoeg mee gejongleerd in de vorige regering. We gaan dat niet weer doen’, liet hij weten in de marge van een bijeenkomst van de Beroepsvereniging van de vastgoedsector (BVS). Voor de oppositie was het een dagje smullen. ‘Wie beslist in de regering: Van Overtveldt of De Wever’, klonk het bij sp.a.

Volgens De Wever moet ‘bestuurd worden vanuit het regeerakkoord en dit staat er niet in’. ‘Die regeling voor bedrijfswagens is er trouwens gekomen als antwoord op de stijgende loonkosten. Die deur openen, betekent dat er ook andere worden opengaan.’

Open VLD-voorzitster Rutten zit op dezelfde golflengte. ‘Over bedrijfswagens staat niets in het regeerakkoord’, maakte ze duidelijk. ‘Elke discussie over nieuwe belastingen dreigt de belastingdruk nog meer te doen stijgen.’ Open VLD en de N-VA vrezen dat in de zoektocht naar nieuwe inkomsten een taxshift uiteindelijk op een taxlift uitdraait.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud