De Wever vindt dat Open VLD de N-VA 'in de rug schiet'

©BELGA

Dat de Vlaamse liberalen de deur naar een paars-groene regering openduwen, beschouwt N-VA-voorzitter Bart De Wever als een aanval.

De N-VA bijt maandagmorgen van zich af, nu almaar meer scenario's naar buiten komen dat de volgende regering er een zonder haar zou zijn. Vlak voor het partijbureau deed voorzitter Bart De Wever voor het eerst sinds lange tijd nog eens publieke uitspraken over de formatie.

Dit weekend zei Bart Somers, de liberale nummer één in de Vlaamse regering, in de tv-studio's van VTM dat 'zelfs een blinde ziet dat de N-VA federaal voor oppositie kiest'.

De Wever reageert nu dat die uitspraak dom en niet correct is. Aan de VRT zei hij maandagmiddag dat hij al veertien dagen met informateur Paul Magnette ernstig aan het onderhandelen is. Hij omschrijft de uitspraken van Somers als een 'georkestreerde aanval'.

Koning

Magnette gaat maandagnamiddag naar het koninklijk paleis om te rapporteren over zijn opdracht. Volgens De Wever zijn de uitspraken van Somers een 'geweldig cadeau' aan de PS-voorzitter, die voor zijn informatie-opdracht herhaaldelijk zijn voorkeur voor een paars-groene coalitie uitsprak.

Dat Open VLD beetje bij beetje de deur voor een coalitie zonder de N-VA opent, valt slecht bij De Wever. 'Het is natuurlijk buitengewoon dom aan de onderhandelingstafel om iemand zo in de rug te schieten, zonder enig overleg. Het is ook niet erg correct.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud