Advertentie

Di Rupo: 'Meest verwoestende regering sinds WOII'

De voormalige premier had het plagerig over de 'regering N-VA/N-VA' tijdens zijn nieuwjaarstoespraak. ©BELGA

PS-voorzitter Elio Di Rupo haalde in zijn nieuwjaarstoespraak scherp uit naar het sociale beleid van de federale regering.

De leider van de Franstalige socialisten sprak in zijn speech niet langer van de regering MR/N-VA, maar van de regering 'N-VA/N-VA' en hekelde het beleid van de regering-Michel.

'België is het enige land samen met Griekenland en Portugal waar de koopkracht achteruit gaat. Bedankt, Charles Michel', klonk het. En: 'Sinds de Tweede Wereldoorlog hebben we geen enkele regering gehad die zo verwoestend was op sociaal vlak.'

België is het enige land samen met Griekenland en Portugal waar de koopkracht achteruit gaat. Bedankt, Charles Michel.
Elio Di Rupo
Voorzitter PS

De PS-voorzitter nam ook staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) in het vizier. Die legt volgens hem met de steun van zijn partij een gerechtelijke beslissing naast zich neer (over steun voor een familie uit Aleppo, red).

'Een regering die weigert een gerechtelijke beslissing toe te passen slaat een gevaarlijke weg in. Het is aan Charles Michel om te zeggen: meneer de staatssecretaris, confirmeer u aan de wet en daarmee uit. Over het respecteren van de rechtstaat onderhandel je niet', benadrukte Di Rupo.

Volgens Di Rupo is er op het vlak van het verdedigen van het welzijn van de burgers een groot verschil tussen een regering mét en een regering zonder socialisten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud