Di Rupo paait ondernemers in speech

©BELGA

Premier Elio Di Rupo (PS) lanceerde woensdagavond een charme-offensief naar de ondernemerswereld. Hij benadrukte dat de huidige federale regering heel wat gedaan heeft voor de bedrijven.

In zijn speech voor de Manager van het Jaar bedankte de premier de aanwezige ondernemers voor hun inzet en hun bijdrage aan de economische heropleving. 

Maar hij stipte vooral ook de prestaties van de federale regering voor de bedrijfswereld aan. ‘Van bij de start heeft deze regering eerst gekeken waar we konden besparen op de overheidsuitgaven en hoe we een verhoging van de fiscale lasten op de reële economische productie konden vermijden’, zei Di Rupo. 

Hij benadrukte ook dat de huidige federale regering de eerste regering is die de tendens van een steeds groeiende loonkloof met de buurlanden heeft omgekeerd. ‘Wij kiezen niet voor shocktherapie, zoals sommigen willen. Maar de financiële markten en ratingagencies straffen niet alleen een gebrek aan streng aan begrotingsbeleid. Ze zijn ook streng voor wie de economische groei pijn doet door een te brutale politiek.’ 

Zonder de N-VA expliciet te vermelden, zette Di Rupo de oppositiepartij op haar plaats.  ‘We zitten erg ver van het clichébeeld dat sommigen van deze regering willen ophangen. Wij regeren niet met slogans. Maar wie los van de karikaturen naar de afgelegde weg kijkt, moet de resultaten erkennen.’

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud