netto

Dinsdag laatste dag voor belastingaangifte

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem. ©BELGA

Door het noodweer van vorige week verschoof de deadline voor de belastingaangifte via Tax-on-web naar dinsdag 20 juli om middernacht.

Wie zijn jaarlijkse belastingaangifte via Tax-on-web indient, had daar normaal tot 15 juli de tijd voor. In de nasleep van het noodweer dat ons land vorige week teisterde, besliste minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) om de deadline op te schuiven. 'Niet enkel alleen op verschillende locaties de elektriciteit en de internetverbindingen verstoord zijn, maar ook omdat de vele getroffen gezinnen nu andere prioriteiten hebben', zei hij.

De deadline geldt ook voor wie een voorstel van vereenvoudigde aangifte (VVA) heeft ontvangen en correcties wil aanbrengen. Dat document bevat alle gegevens die de fiscus kent, net als een belastingberekening op basis daarvan. Ook wie met een boekhouder of belastingadviseur werkt, moet opletten. Na de deadline is het ook voor zo'n mandataris onmogelijk een VVA te wijzigen.

Laat u uw belastingaangifte indienen door een boekhouder of een belastingadviseur, dan heeft die tot 21 oktober. Maar u moet die persoon wel voor eind augustus contacteren om een mandaat te activeren.

Als u uw aangifte laattijdig indient, riskeert u een administratieve boete die kan oplopen tot 1.250 euro. Ook een belastingverhoging van 10 tot 200 procent is mogelijk.

Vragen bij het invullen van uw aangifte?

Alles wat u moet weten om uw belastingaangifte in te vullen, vindt u hier. Mét tips om minder belastingen te betalen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud