Douane plant stiptheidacties

©Photo News

De federale ambtenaren zijn niet te spreken over het nieuwe systeem van vergoedingen voor "speciale" uren dat staatssecretaris voor Ambtenarenzaken Hendrik Bogaert (CD&V) in alle departementen wil invoeren. De douane denkt aan stiptheidsacties op 4 oktober in de (lucht)havens.

"Sommige ambtenaren zullen erop vooruitgaan, maar er zullen er ook zijn die minder zullen verdienen", zei Bogaert voor de zomer al bij de voorstelling van zijn plan om voor alle "speciale" uren die ambtenaren presteren, een en hetzelfde vergoedingssysteem in te voeren.

Maar de vakbonden vinden die plannen maar niets. De liberale vakbond VSOA en de christelijke vakbond ACV hebben woensdag hun njet al gegeven. De socialistische vakbond ACOD heeft dat nog niet gedaan, maar dat gebeurt waarschijnlijk vandaag, zegt de krant De Standaard. "Ik wil niet voor mijn beurt spreken, maar het ziet er naar uit dat wij ook op een njet afstevenen", zegt Guido Rasschaert van het ACOD. Probleem is dat sommige groepen in het eengemaakte systeem slechter af zullen zijn. Onder meer de sociale inspectiediensten vrezen dat ze erop achteruit zullen gaan.

"De details moeten nog uitgewerkt worden, maar er volgen waarschijnlijk stiptheidsacties in de havens en de luchthavens op 4 oktober", zegt Marc Nijs van het ACV bij Financiën. De kans is heel groot dat dan ook in andere diensten van Financiën acties volgen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud