Advertentie

Dreigingsniveau drie blijft behouden

Terreurniveau drie blijft langer van kracht. ©Photo News

Het algemeen dreigingsniveau drie voor ons land blijft langer van kracht, en wel tot 9 februari. Dat heeft het Coördinatieorgaan voor de Dreigingsanalyse (OCAD) vrijdagavond beslist.

Bij een dreigingsniveau drie is de bedreiging tegen een individu, groep of gebeurtenis 'mogelijk en waarschijnlijk'. De regering verhoogde het dreigingsniveau in ons land een trapje van 2 naar 3 op donderdag 15 januari. Die avond vonden er in het kader van een antiterreuroperatie huiszoekingen plaats in Verviers, Molenbeek, Anderlecht, Brussel, Sint-Agatha-Berchem en Liedekerke. 

Met de huiszoeking in Verviers werd een aanslag op de politiediensten in ons land verijdeld. De twee verdachten die bij de inval in Verviers werden doodgeschoten, zouden volgens het federaal parket een aanslag gepland hebben tegen de politiediensten. De ingreep van de politiediensten was nodig, want de aanslag was voor de 'komende uren'. In het pand werden kalasjnikovs, explosieven, gsm's en valse politieuniformen gevonden. 

Ook de bijkomende veiligheidsmaatregelen die toen genomen werden, blijven voorlopig van kracht. 'Deze maatregelen worden permanent geëvalueerd, en kunnen indien nodig bijgestuurd worden'. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud