Advertentie

Drukke ochtendspits maar geen chaos

Mogelijk zware ochtendspits. ©ANP XTRA

Het is dinsdagochtend drukker dan gewoonlijk op de Vlaamse wegen. Na de nationale stakingsdag komt het goederenverkeer weer op gang en hier en daar houdt de politie prikacties.

De politie houdt dinsdag stiptheidsacties op belangrijke in- en uitvalswegen. Agenten controleren automobilisten op snelwegen en lokale verkeersassen extra nauwgezet. Het kan gaan om snelheidscontroles, maar ook om controles van de voertuigen.

De politievakbonden hebben hun leden tot die acties opgeroepen uit protest tegen de verhoging van de pensioenleeftijd voor politieagenten. Een uitspraak van het Grondwettelijk Hof maakte deze zomer een einde aan de gunstige pensioenregimes. ‘Als de regering niet wil luisteren, dan moeten we onze tanden laten zien’, stelde Vincent Houssin van de politievakbond VSOA op Radio 1.

De politie-acties veroorzaken op sommige plaatsen aanzienlijke hinder. Dat is onder meer het geval op de E313 in Ranst in de richting van Limburg, aan de Navo-tunnel, de Tervurentunnel en het Montgomeryplein in Brussel en op de gewestwegen die naar de oprit voor de E40 in Aalter leiden.

De drukte op de Vlaamse snelwegen is bovendien erger dan anders. Dat is vooral te wijten aan de nasleep van de stakingsdag maandag. ‘Het goederenverkeer heeft drie dagen stilgelegen’, deed Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum opmerken. Dat zorgt voor extra verkeer aar de belangrijkste havens en industrieterreinen. Ritten die maandag niet konden doorgaan, worden nu ingehaald.

Rond 8 uur stond er 355 kilometer in België. Volgens Beeckman is dat een drukke spits, maar geen record. Hij schat dat een tiental kilometer file te wijten is aan de prikacties van de politie.

Het treinverkeer op het Belgische net verloopt dinsdag weer normaal; alleen voor een drietal hst-treinen waren er dinsdagochtend problemen. Ook op de luchthaven van Zaventem is er weer de gewone drukte na de bijzonder 'stille' maandag. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud