Duo Magnette-De Wever plant nieuw gesprek met liberalen

Bart De Wever (N-VA) and Paul Magnette (PS) ©Photo News

De koninklijke opdrachthouders Paul Magnette (PS) en Bart De Wever (N-VA) plannen deze week een nieuw gesprek met de liberale partijen Open VLD en MR, vernam het persbureau Belga uit goede bron. Wanneer dat gesprek plaatsvindt, wordt niet vrijgegeven.

Zaterdag worden Magnette en De Wever opnieuw in het Paleis verwacht. Dinsdag hadden Magnette en De Wever een uitgebreid gesprek met de groene partijen Ecolo en Groen. Na afloop bleek het water nog erg diep.

Volgens Groen en Ecolo vormt de nota van Magnette en De Wever nog niet de basis 'voor een formule met ecologisten'. De blik keert daarom weer naar de liberale familie. De Wever en Magnette beschikken over de steun van de PS, cdH, de sp.a, CD&V en de N-VA, maar dat is onvoldoende voor een meerderheid.

Het duo Magnette-De Wever had begin vorige week een gesprek met MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez en Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert. Maar ook dat was geen onverdeeld succes. De Wever zei na afloop dat 'niemand nog voorstander is van de MR in de regering' en dat Bouchez er 'alleen op uit is de onderhandelingen te doen mislukken'.

Bijsturen

Open VLD liet verstaan dat de nota zowel op economisch als op institutioneel vlak moet worden bijgestuurd. De liberale familie heeft meermaals gezegd dat ze één as vormt en zich niet uit elkaar laat spelen. Die boodschap werd woensdag na het partijbureau van de MR herhaald.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud