Advertentie

Dutordoir wil stiptere treinen

©BELGA

Sophie Dutordoir, de nieuwe CEO van de NMBS, heeft in het parlement voor het eerst in haar kaarten laten kijken over hoe zij de toekomst van de NMBS ziet.

De afgelopen maanden ging de stiptheid van de treinen achteruit. Dutordoir hoopt dat de stiptheid dit jaar rond 90 procent zal uitkomen. Vorig jaar daalde dit tot 89,2 procent.

Voorts benadrukte ze dat ze het vervoersplan 2017-2020 zoals opgesteld door voormalig CEO Jo Cornu zal uitvoeren. Volgens dat vervoersplan zal het aanbod met ruim 5 procent toenemen, wat overeenkomt met bijna 4 miljoen extra treinkilometers. Zeventig procent daarvan gaat naar de uitbreiding van de voorstadsnetten, niet alleen rond Brussel, maar ook rond Antwerpen, Gent, Charleroi en Luik. Voorts zullen er meer treinen rijden tijdens het weekend, met aandacht voor de shoppers op zaterdag en voor de studenten op zondag.

De NMBS wil voorts de reistijd verminderen op de honderd belangrijkste verbindingen en wil het aantal ontkoppelingen van treinen, die leiden tot tijdverlies, verminderen. Ze gaat er prat op dat een vijfde van de haltes een uitgebreider aanbod of een frequentieverhoging zal krijgen en dat het aantal aansluitingen per uur op het spoornet zal toenemen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud